Az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos tanácsadója. Az MTA doktora (2001) az orvostudományok szakterületen. Az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola törzstagja.

Szakterület

  • ideggyógyászat

Kutatási terület

  • agyi elektromos tevékenység elemzése

Tudományos fokozat

  • PhD (1989)
  • Habilitáció (1998)
  • MTA doktor (2001)

Tudományos tevékenysége

  • Debreceni Orvostudományi Egyetem Élettani Intézetében (1969-1973) Téma: a harántcsíkolt izom ingerületi folyamatainak vizsgálata mikroelektrofiziológiai módszerekkel. (Előadások hazai és nemzetközi diákköri kongresszusokon, két díjazott pályamunka.)
  • A Pécsi Orvostudományi Egyetem, Ideg-elmeklinika (1973-76). Témák: a kísérletes úton előidézett epilepsziás rohamok terjedési mechanizmusai, ill. a rohamokat kísérő agyi véráramlás változásokat elemzése állatkísérletekben, elektrofiziológiai módszerekkel. Az organikus eredetű tudatzavarok EEG-jellegzetességei.
  • Az MTA Pszichológiai Intézete, Pszichofiziológiai Osztály (1976 -) Témák: elektrofiziológiai módszerekkel emberen (egészséges személyeken és különböző neuropszichiátriai megbetegedésekben), valamint (korábban állatkísérletekben, később emberen) a pszichés folyamatokkal, kiemelten az öregedéssel korreláló agyi elektromos potenciálok elemzése, elsősorban nemlineáris matematikai módszerekkel.

Hírek

Pánikroham, pánikbetegség? Így segíthet a pszichológus

Pánikroham, pánikbetegség? Így segíthet a pszichológus

A pánikrohamok, a pánikbetegség egyre több embert érintenek, sokan tapasztalják meg a félelmetes, letaglózó érzéseket időről időre. Kispál Mónika , a Neurológiai Központ pszichológusa, szexuálpszichológus arról beszélt, pontosan milyen kritériumok alapján dönthetjük el, ...
Mit jelent a minor stroke (TIA) és miért kell kivizsgálni?

Mit jelent a minor stroke (TIA) és miért kell kivizsgálni?

A stroke, vagy magyarul szemléletesen szélütés egy ér eredetű agyi katasztrófa. Egyik formája a vérzés, a másik az érelzáródás miatti infarktus. A minor stroke vagy TIA (tranziens iszkémiás attak) egy olyan agyi vérellátási zavarból származó kórkép, amelyben a stroke-ot ...
Parkinson- kór - tünet lehet az automatikus mozgások elvesztése

Parkinson- kór - tünet lehet az automatikus mozgások elvesztése

Sokan a remegést gondolják a Parkinson-kór első tünetének, holott az automatikus mozgások megváltozására sokszor előbb fel lehet figyelni. Mi okozza ezt a betegséget, mikor kell orvoshoz fordulni és hogyan lehet a lehető legtovább fenntartani a jó életminőséget? Dr. Gács Gyula tanár úr, a Neurológiai ...

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok