Dr. Molnár Márk
 • Dr. Molnár Márk

 • Szakterületek:
  • neurológus, pszichofiziológus, tudományos kutató

 Az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos tanácsadója. Az MTA doktora (2001) az orvostudományok szakterületen. Az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola törzstagja.

Szakterület

 • ideggyógyászat

Kutatási terület

 • agyi elektromos tevékenység elemzése

Tudományos fokozat

 • PhD (1989)
 • Habilitáció (1998)
 • MTA doktor (2001)

Tudományos tevékenysége

 • Debreceni Orvostudományi Egyetem Élettani Intézetében (1969-1973) Téma: a harántcsíkolt izom ingerületi folyamatainak vizsgálata mikroelektrofiziológiai módszerekkel. (Előadások hazai és nemzetközi diákköri kongresszusokon, két díjazott pályamunka.)
 • A Pécsi Orvostudományi Egyetem, Ideg-elmeklinika (1973-76). Témák: a kísérletes úton előidézett epilepsziás rohamok terjedési mechanizmusai, ill. a rohamokat kísérő agyi véráramlás változásokat elemzése állatkísérletekben, elektrofiziológiai módszerekkel. Az organikus eredetű tudatzavarok EEG-jellegzetességei.
 • Az MTA Pszichológiai Intézete, Pszichofiziológiai Osztály (1976 -) Témák: elektrofiziológiai módszerekkel emberen (egészséges személyeken és különböző neuropszichiátriai megbetegedésekben), valamint (korábban állatkísérletekben, később emberen) a pszichés folyamatokkal, kiemelten az öregedéssel korreláló agyi elektromos potenciálok elemzése, elsősorban nemlineáris matematikai módszerekkel.

Hírek

Nem vált be a migrénre rendelt gyógyszer? A Botox segíthet!

Nem vált be a migrénre rendelt gyógyszer? A Botox segíthet!

A migrén egy nagyon nehezen kibírható fejfájástípus, amely a páciens egész életére rányomhatja a bélyegét. Ezért aztán nagy csalódást jelenthet, ha a rendelt gyógyszerek nem úgy hatnak, ahogyan az remélhető volt, esetleg a mellékhatásaik miatt nem komfortos szedni azokat. Dr. Simon ...
Arcidegzsába és isiász: így kezelhető a két leggyakoribb neuropátiás fájdalom

Arcidegzsába és isiász: így kezelhető a két leggyakoribb neuropátiás fájdalom

Akár arcidegzsábáról, akár isiászról van szó, mindkét gyakori betegség a neuropátiás fájdalmak csoportjába tartozik, ahogyan a diabéteszes neuropátia, az övsömört követő idegfájdalom és más betegségek is.   Dr. Prinz Géza , a Neurológiai Központ ...
Minden Alzheimer demencia, de ez fordítva nem igaz

Minden Alzheimer demencia, de ez fordítva nem igaz

Alzheimer és/vagy demencia? Sokak elképzeléseiben egybemosódnak ezek a fogalmak, és nem véletlenül. Az Alzheimer-kór ugyanis a demencia leggyakoribb formája.  Milyen más formák léteznek még? Kezelhető-e az elbutulás? Neurológiai vagy pszichiátriai vizsgálat szükséges? A kérdésekre dr. Prinz ...

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a növekvő légúti megbetegedések száma miatt rendelőinkben újra kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!