Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/úr!

3 napja tapasztalom hogy elalvás kezdetekor arra eszmélek, hogy elfelejtek levegőt venni. Horkolni állítólag nem horkolok, max hangosan szuszogok, de már napközben is mint ha egy minimális légszomjam lenne, pont elegendő légszomj ahhoz, hogy ne reflex szerűen vegyem a levegőt hanem oda kell figyeljek. Mit tanácsol? Kezdjem Fül- Orr- Gégésznél?

Köszönöm Előre is a válaszukat!
2024.02.22
Tisztelt Attila!

Fül-orr-gégészeti vizsgálat és szomnológiai - neurológiai vizsgálat szükséges. Úgy gondolom, otthoni alvás alatti cardiorespiratorikus szűrővizsgálata is szüksége lesz, ez elérhető az Ostrom utca JóAlvás központjában.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
2024.02.22
Tisztelt Doktornő/úr!

Rövid kérdésem: a ginkgo biloba és a metformin szedhető-egy napon? (Reggel ginkgo, este metformin)
Köszönöm válaszukat, üdvözlettel:
Zoltán
2024.02.20
Kedves Zoltán!

Természetesen szedhető egyszerre a két készítmény.
Dr. Simon Márta
Dr. Simon Márta neurológus, szomnológus
2024.02.20
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Panaszom egy régóta elhúzódó szèdülès. Koràbban volt már pár napig tartó, főleg éjszaka jelentkező forgó jellegű szédülésem. Ez fekve jelentkezett, pár nap alatt megszűnt. 9 hónapja erős forgó szédülésem volt autóvezetés közben, ekkor fülèszeti, neurológiai, kardiológiai vizsgálat eredményei nem mutattak semmit. A laborom is jó. Azóta a szédülès enyhèbb, de nem szűnik, autóvezetés, utazás közben a legrosszabb, de járás közben is jelentkezik. A fejem sokszor fáj , néha a fejtetőn érzek szorító érzést, a nyakamban vállamban rendszeres a fájdalom. MRT vizsgálatra van időpontom. Tudnànak segíteni mi lehet a probléma oka? Szükséges lenne újabb neurológiai kivizsgàlàs?
2023.09.25
Kedves Dóra!

A szédülések a legváltozatosabb panaszok, melyek diagnozisához hosszú, időt rabló kérdezz -felelek megbeszélés szükséges néhány egyszerű vizsgálat mellett. A bonyolult high-tech eljárások csak ritkán segítenek.
A "kivizsgálás" kifejezés csak akkor "ki" vizsgálás, ha sikeres, s ez nem a technikai trükkök számától függ. Esetleg tegyen még egy kísérletet olyan doktornál, aki jártas a szédülések területén.

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula neurológus
2023.09.25
Tisztelt Doktor Úr!
Közel egy hete fáj a fejem, tompább fejfájás, időnként szédülök is. Közel egy éve kezdődött, hogy mindenen bepánikolok, rettegek a betegségektől, rögtön a legrosszabbra gondolok, úgy érzem a másnap reggelt sem élem meg. Sokszor annyira bepánikolok, hogy csak ront a helyzeten, csak kapkodom a levegőt, ver a víz és aztán emiatt vagyok rosszul. Kimerült vagyok, évek óta alig alszom a gyerekek miatt, most már ha lehet sem tudok sokszor. Az elmúlt években több szörnyűség is történt a családban, azóta kezdődött ez a szorongás. Már félek egyedül itthon maradni, nehogy akkor legyek rosszul. Vizsgaidőszakom van, amiatt is strsszelek. Frontérzékeny vagyok, az is okozhat ilyen hosszabb fejfájást? Hová lenne érdemes fordulni a panaszaimmal?
2023.09.15
Kedves Kinga!

Két, egymással nem okvetlenül kapcsolatban álló panaszra vonatkozik a kérdése. A fejfájás, ha tényleg csak egy hete tart, mindenképpen neurologiai megítélést, és adott esetben vizsgálatokat igényel, mint általában egy "újkeletű fejfájás". A régóta visszatérő s most egy kicsit hosszabb fejfájások is igényelhetnek neurologiai meggondolást, de erről nem tetszett írni. A hosszabb ideje fennálló psychés tünetei egyértelműen szorongásos depressziora utalnak, melyek a tudomány jelenlegi állása szerint megfelelő gyógyszeres kezelést igényelnek.Ennek részleteit psychiaterrel célszerű megbeszélni, eleve szorongó betegnek még több felvilágosításra van szüksége már csak azért is, hogy az orvosához fűződő szükséges bizalom megteremthető és fenntarható legyen. Az Ön esetében szerencsés lehetne,ha a két problémájával olyan orvoshoz fordulna aki mind a neurologiai, mind a psychiatriai betegségek ellátásában jártas.
Professzor Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula neurológus
2023.09.15
Kedves Doktornő/Doktor úr!

Nagyjából egy hónapja kezdődtek nálam szédüléses tünetek, amelyhez néha egy tompa jellegű fejfájás is társul a fejtetőm részénél. A szédülés nem forgó jellegű, inkább bizonytalanság érzetet okoz testhelyzet változtatásnál, fejmozgatásnál. Ez alatt az egy hónap alatt, volt, hogy teljesen megszűntek a tünetek, viszont az utóbbi 3 napban újra megjelentek (ilyenkor vízszintes testhelyzetben a legkellemesebb) majd az idő elteltével csillapodtak, de nem múlt el teljes mértékben.

Kezdődő IR és IGT áll fenn nálam, viszont annyira kezdetleges az állapot, hogy nem kaptam rá gyógyszeres kezelést, egyelőre csak diétával és mozgással kell odafigyelnem (viszont az elmúlt időben nem sikerült tartani ezeket).
2023.09.08
-
Professzor Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula neurológus
2023.09.08
Tisztelt doktor Nő /Úr ,
Szeretném a tanácsukat ki kérni , amit nagyon szépen köszönöm ,Önök szerint szükséges lenne az hogy más kórházba kérjek egy újabb kivizsgálást ,a fejfájás és a végtag zsibbadással kapcsolatban ? Mert a utóbbi kórházi kivizsgálás során minden rendben van és negatív lett , migrént mondtak de már lassan depresszióra fogják fogni , viszont a munkámat nem szeretném el veszíteni az allandó fejfájás zsibbadás szédűlés miatt valamint nem vagyok valami gyakori orvosokhoz járó , csak ha muszáj és nem bírom a fajdalmakat akkor megyek orvoshoz 3 /4 évente egyszer , Önök szerint szükséges e egy másik kórházban kérjek egy újabb kivizsgálást , vagy hagyjam az egészet és éljek együtt ezzel a kínzó fajdalomal az állitólagos Migrénes fejfájással ? válaszukat előre köszönöm ,
2023.09.08
-
Dr. Mayer Ibolya
Dr. Mayer Ibolya neurológus
2023.09.08
január végén egy végtagi kis mütétem volt amit altatásban végeztek el. A mütét 7-8 percig tartott az altatás hatása több orán át. Hozzátartozoim észlelték, hogy rövid távu memoriám, kognitiv képességeim romlottak. 77 éves nyugalmazott tanárnő vagyok, de a mütét óta egyszerü feladatokat sem tudok megoldani. Milyen orvos tudna rajtam segiteni?

A kérdést feleségem helyett irtam .Fischer Gábor
2023.06.28
Kedves Fischer Gábor!

Panaszai kivizsgálására elsőnek neurológus szakorvost javaslunk, aki a továbbiakban neuropszichológus által végzett cognitív felmérésre, vagy további képalkotó vizsgálatokra küldheti el, a viziten megbeszéltek, és az állapota függvényében. A terápiás javaslatot a vizsgálatok kiértékelése után a neurológus szakorvos fogja megtenni.

Üdvözlettel:

Szatmári Adrienn
asszisztens
2023.06.28
Kedves Doktor Úr!
EEG vizsgálatot elvégzik sérült fejbőrrel is? Másfél hete bevertem a fejem, akkor nagyon vérzett. Most már csak kicsit fáj és EEG vizsgálatot javasoltak. MR vizsgálatot már elvégezték és epilepszia gyanú miatt ezt a vizsgálatot is javasolták.
Köszönöm a válaszát.
2023.06.28
Kedves Csonka Mihályné!

Amennyiben szilárd varr (tehát nem szivárgó seb) van a fején, úgy minden további nélkül elvégezhető a vizsgálat.

Üdvözlettel:

Darók Béláné
EEG asszisztens
2023.06.28
Egy aprócska kérdésem lenne . Epilepsziás vagyok erre szedek egy Levetiracetam Sandoz 750mg nevü gyógyszert.Kérdésem csak annyi lenne most felírták nekem egy Asactal 100mg gyógyszert és nemtudom biztosra hogy ezt a gyógyszert szedhetek e a másik gyógyszer mellett? Kicsit aggodalmas vagyok kérem és köszönöm válaszát.Tisztelettel .
2023.03.08
Kedves Mile Jánosné!

Az asactal és a Levetiracetam sandoz egymással nem ütközik, a kettő együtt szedhető.

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula neurológus
2023.03.08
Tisztelt Doktornő!
48 éves vagyok. Azzal a panasszal fordultam orvoshoz, hogy nyugalmi állapotban megrándul kezem vagy a lábam. Csináltak EEG vizsgálatot, de nem magyarázták el mit jelent a lelet, viszont Lamolep nevű gyógyszert írtak fel nekem. Kérném írja le nekem, hogy mit jelent a lelet.Nagyon izgulok és stresszes vagyok évek óta nem tudok aludni sem. Sokszor felébredek.Lelet; Alpha típusú eeg végig észlelhető bilateralis discret functiozavarra utaló jelek, irritativ szinezettel, temporo- panetalisan. Laesios jellegű gócjel nem volt.MRvizsgálatra várok. Mi bajom lehet. Válaszát előre is köszönöm.
2023.02.23
Tisztelt Tóth Erika!

Az idézett EEG vélemény fokozott görcskészségre utaló, emiatt , ennek csökkentésére kapta a Lamolepet.

Febr. 27-én, 28-án délután az Ostrom utcában leszek, áttekintve egész anyagát részletesebb tájékoztatást tudok adni. Várom ekkor majd telefonhívását!

Üdvözlettel: Dr Prinz Géza
Dr. Prinz Géza
Dr. Prinz Géza neurológus
2023.02.23

Hírek

Nem vált be a migrénre rendelt gyógyszer? A Botox segíthet!

Nem vált be a migrénre rendelt gyógyszer? A Botox segíthet!

A migrén egy nagyon nehezen kibírható fejfájástípus, amely a páciens egész életére rányomhatja a bélyegét. Ezért aztán nagy csalódást jelenthet, ha a rendelt gyógyszerek nem úgy hatnak, ahogyan az remélhető volt, esetleg a mellékhatásaik miatt nem komfortos szedni azokat. Dr. Simon ...
Arcidegzsába és isiász: így kezelhető a két leggyakoribb neuropátiás fájdalom

Arcidegzsába és isiász: így kezelhető a két leggyakoribb neuropátiás fájdalom

Akár arcidegzsábáról, akár isiászról van szó, mindkét gyakori betegség a neuropátiás fájdalmak csoportjába tartozik, ahogyan a diabéteszes neuropátia, az övsömört követő idegfájdalom és más betegségek is.   Dr. Prinz Géza , a Neurológiai Központ ...
Minden Alzheimer demencia, de ez fordítva nem igaz

Minden Alzheimer demencia, de ez fordítva nem igaz

Alzheimer és/vagy demencia? Sokak elképzeléseiben egybemosódnak ezek a fogalmak, és nem véletlenül. Az Alzheimer-kór ugyanis a demencia leggyakoribb formája.  Milyen más formák léteznek még? Kezelhető-e az elbutulás? Neurológiai vagy pszichiátriai vizsgálat szükséges? A kérdésekre dr. Prinz ...

Prima Medica Egészségközpontok