Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
36 éves férfi vagyok és már több éve fennálló panaszaim vannak: gyakori féloldali zsibbadás (általában alváskor jelentkezik), fülzúgás, szédülékenység, látás és hallás romlás, alvási zavar. Készült koponya MRI vizsgálat pár hete és az alábbbi eltérések szerepelnek a leleten: "Kontrasztanyag adását követõen kóros halmozású terület nem jelent meg. A
liquorterek szabályos tágasságúak, középvonali dislocatio nincs.
A bal oldali nervus opticus kissé kanyargósabb lefutású. Mindkét oldalon
frontalisan megfigyelhetõ egy-egy nagyobb, liquor tartalmú beboltosulás a
csontba (vsz. Pacchioni granulatio). A vénás sinusok kissé szûkebbnek
imponálnak. A jobb oldali sinus transversus - sigmoideos rendszer az
ellenoldalinál keskenyebb. A fej és a nyak területén a subcutan zsírréteg
megvastagodott.

Vélemény:
A látott kép alapján idiopathias intracranialis hypertenzió lehetõsége felmerül."

Az lenne a kérdésem, hogy ezek mit jelentenek és mennyire súlyosak ezek az eltérések, illetve mire számíthatok ebből kifolyólag? Válaszát köszönöm.
2022.11.30
Kedves Tóth Norbert!

Az MR leleten csak normális változatok látszanak. Az intracranialis hypertensio a kép alapján nem merül fel. Ha még fel is merülne valamilyen okból az idiopathias intracranialis hypertensio, az Ön által elmondott tünetekből semmit sem magyarázna.

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula
Professzor Dr. Gács Gyula neurológus
2022.11.30
Üdvözlöm!
A nővérem leletével kapcsolatosan szeretnék tájékoztatást kérni. MRI vizsgálaton a következő véleményt írták:Jobb oldalon subinsularisan 2 mm-es a T2 és FLAIR szekvenciában hyperintens góc azonosítható. A beteg beszéde lelassult és a járása is bicegő a jobb oldalon. Szeretném kérdezni, hogy van összefüggés az MRI vizsgálaton látottakkal és hogy mit jelent?
Köszönöm szépen a választ.
2022.11.23
Tisztelt Rácz Árpádné!

Az MRI leleten leírt elváltozás lokalizációja alapján nem állhat összefüggésben a tünetekkel.

Üdvözlettel:
Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
2022.11.23
Erdeklodnek, hogy ployneuropatival melyik orvos feglalkozik?
2022.11.18
Kedves Galambosné Ferenczy Eca!

Köszönjük az érdeklődést központunkban Dr. Nagy Ildikó foglalkozik a fent említett problémával, aki a Bosnyák téri rendelőnkben rendel.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
2022.11.18
Tisztelt Orvosok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy jelenleg 26 hetes várandós vagyok és már a terhességem elejétől előfordul füldugulás, de csak a jobb fülemben ami a fej helyzetének mozgatásával vagy ha lepihenek, akkor elmúlik. Ez mostanában sűrűbben előfordul és leginkább hosszabb séta során vagy fentlét során jelentkezik és csak a jobb oldali fülemben. Fekve nem jelentkezik. Illetve ezzel együtt a bal szemem tikkelése vált egyre sűrűbbé. Tüsszentésre,mozgásra erősebben jelentkezik. Magnéziumot igyekszem megfelelő mennyiségben fogyasztani. Napi 2x Magnesolv port.
Hova fordulhatnék ezekkel a panaszokkal? Mennyire normálisak ezek a fajta tünetek várandósan?

Köszönöm szépen előre is a választ.
Minden jót kívánok.
Üdvözlettel.
2022.11.18
Kedves Szilágyi Erika!

Elsősorban fül-orr-gégészeti vizitet javasolnék, ahol részletesen meg tudnák beszélni a panaszokat, és fizikálisan is meg tudnák vizsgálni. Központunkban Dr. Fülöp Györgyi foglalkozik hasonló panaszokkal, hozzá tudunk időpontot adni.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2022.11.18
Tisztelt Doktornő,Doktorúr.
Fiamnak 9 éve diagnosztizálák az epilepsziát/Polimicrogiria/,azóta gyogyszer mellett tünetmentes!
Kérdésem,lehet e neki B jogosítványa?
És kihez kellene fordulni ebben az ügyben?Jelenlegi kezelőorvosa nem hajlandó a nevét adni hozzá.
Válaszuk előre is köszönöm.
2022.11.10
Tisztelt Pandur Tamás!

Fia jogosítványát csak eddigi eredményei ismeretében tudnám támogatni. (EEG, CT, fizikális vizsgálat)

Üdvözlettel: Dr Prinz Géza neurológus.
Dr. Prinz Géza
Dr. Prinz Géza neurológus
2022.11.10
Tisztelt Doktor Úr/Tisztelt Doktor Nő!

10 éve van fülzúgásom mko.
Akut esetben j.o -15 db b.o -20-25 db enyhe fokú idegi jellegű halláscsökkenést mértek.
Infuziós kezelés hatására mindkét oldalon ép hallást mértek.

BERA-vizsgálat eredménye:

J.o szimmetrikus, normal latenciaidejű hullámok, b. o a colliculus inferior területéről enyhe fokban megnyúlt latenciahullám.

Neurológiai vizsgálat eredménye:

I.fokú rotatoros kompozíciójú nisztagmus, Romberg neg. vakjáráskor nem deviál.

Kérdésem az lenne, hogy a BERA vizsgálati eredmény önmagában indokolja-e a fülzúgás
fennmaradását, agyi hallópálya zavarát jelenti-e?

Tisztelettel,

Kovács Péter

2022.11.02
Tisztelt Kovács Péter!
A BERA eredménye nem feltétlenül indokolja a zúgását és a hallásvizsgálati lelete pedig ép hallást igazolt.
A nystagmust említette, de nem látszik, hogy milyen pozícióban lépett fel ,milyen latenciával csillapodott.

Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
2022.11.02
Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy a natív koponya mrin is látszanak az agyi erek?
Illetve hogy az Area Postrema syndroma milyen betegség, milyen tünetei vannak, a neurológus hogyan tudja azt kezelni?

Nem tudni hogy van e ilyen betegségem ez irányban indult vizsgálat.

Szíves válaszukat megköszönöm!

Tisztelettel és köszönettel : Kedves kérdező
2022.10.28
Tisztelt Kedves kérdező!

A natív koponya MRI/MRA vizsgálat alkalmas az erek állapotának megítélésére, rutinban ezt használjuk, de a kontrasztanyagos vizsgálat természetesen precizebb.
Igen létezik area postrema szindróma. A kivizsgálás menetét a pontos anamnézis felvétel, fizikális vizsgálat, korábbi betegségek, szedett gyógyszerek ismeretében lehet elküldeni.

Üdvözlettel:
Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos

Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
2022.10.28
Tisztelt dr Nő/dr Úr!
Érdeklődni szeretnék hogy a komplex regionális fájdalom/neutopatias fájdalom az idő előrehaladtával gyógyul,teljesen megszünik vagy nem. Várható e érdemi javulás.
Ok műtét, sugár és kemoterápia.
Válaszukat köszönöm.
2022.07.08
Tisztelt Cím!

Ez jelentős mértékben függ a kiváltó októl és egyénenként nagyon változó. Amennyiben például kemoterápia váltotta ki, úgy annak elhagyása után a tünetek mérséklődhetnek. A fájdalom tüneti terápiája azonban lehetséges.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
2022.07.08
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!Azt szeretném kérdezni,hogy mostanában sokat szédülök, rossz a közérzetem,étvágytalan vagyok ennek ellenére hányingerem van! Laboreredményem kisfokú vérszegénységet mutat,vérsejtszám süllyedésem 25! Dolgozni járok de ez az állapot megkeseríti a minden napjaimat!Egyedül nem merek elindulni sehova!Hova induljak,mit tegyek hogy ez javuljon vagy teljesen elmúljon?
Válaszát előre is köszönöm!
2022.07.07
Kedves Iglódi Sándorné!

Panaszaival érdemes fül-orr-gégészt vagy neurológust felkeresni, ők tudnak Önnek szakvélemény adni, illetve további szükséges vizsgálatokban segíteni.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2022.07.07
Tisztelt Dokotnő/ Doktor úr!
Néhányszor minden előjel nélkül a látóteremben foltokat észlelek, majd ezután lassan v alakú sávok jelennek meg, amelyek villódznak. Ezen kívül semmi más panaszom nem volt, és viszonylag gyorsan, 5-15 percen belül felerősödött majd elmúlt ez a jelenség.
Szükségesnek tartja Ön, hogy felkeressek egy neurólógust ezzel a problémával, vagy ez teljesen átlagos dolog? Főleg stresszesebb időszakokban valamint amikor nagyobb hőingadozás van szokott előfordulni, akkor is ritkán, viszont nagyon megijedtem.

Válaszát előre is köszönöm!
2022.05.26
Tisztelt Horváth János!

Neurológiai és szemészeti vizsgálatot mindenféleképpen javasolnék.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
2022.05.26

Hírek

Hogyan segíthet a neuropszichológus stroke után és demencia esetén?

Hogyan segíthet a neuropszichológus stroke után és demencia esetén?

Stroke után a páciens hirtelen szembesül a képességei hanyatlásával, elvesztésével, míg a progresszív lefolyású demencia esetén, a kép fokozatosan bontakozik ki. Mindkét helyzetnek megvan a maga nehézsége, megpróbáltatást jelent a betegnek és a családjának egyaránt, ...
Milyen okai lehetnek a remegésnek?

Milyen okai lehetnek a remegésnek?

A remegéssel kapcsolatban a legtöbb ember azonnal a Parkinson-kórra gondol, holott a tremornak sokféle oka lehet. Dr. Prinz Géza , a Neurológiai Központ neurológusa, pszichiáter, infektológus arról beszélt, hogy nem csak neurológiai betegségek válthatják ki ezt a zavaró tünetet.
Infúziós terápiákkal gyorsabb lehet a gyógyulás

Infúziós terápiákkal gyorsabb lehet a gyógyulás

A gyógyításban, a fájdalomcsillapításban és a tünetek csökkentésében ma már szerencsére számos hatékony módszer elérhető, amelyek egyike az infúziós terápia. Dr. Galambos Krisztina , a Neurológiai Központ oxiológusa a módszer előnyeit vette számba és a ...

Prima Medica Egészségközpontok
