Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt dr Nő/dr Úr!
Érdeklődni szeretnék hogy a komplex regionális fájdalom/neutopatias fájdalom az idő előrehaladtával gyógyul,teljesen megszünik vagy nem. Várható e érdemi javulás.
Ok műtét, sugár és kemoterápia.
Válaszukat köszönöm.
Tisztelt Cím!

Ez jelentős mértékben függ a kiváltó októl és egyénenként nagyon változó. Amennyiben például kemoterápia váltotta ki, úgy annak elhagyása után a tünetek mérséklődhetnek. A fájdalom tüneti terápiája azonban lehetséges.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!Azt szeretném kérdezni,hogy mostanában sokat szédülök, rossz a közérzetem,étvágytalan vagyok ennek ellenére hányingerem van! Laboreredményem kisfokú vérszegénységet mutat,vérsejtszám süllyedésem 25! Dolgozni járok de ez az állapot megkeseríti a minden napjaimat!Egyedül nem merek elindulni sehova!Hova induljak,mit tegyek hogy ez javuljon vagy teljesen elmúljon?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Iglódi Sándorné!

Panaszaival érdemes fül-orr-gégészt vagy neurológust felkeresni, ők tudnak Önnek szakvélemény adni, illetve további szükséges vizsgálatokban segíteni.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
Tisztelt Dokotnő/ Doktor úr!
Néhányszor minden előjel nélkül a látóteremben foltokat észlelek, majd ezután lassan v alakú sávok jelennek meg, amelyek villódznak. Ezen kívül semmi más panaszom nem volt, és viszonylag gyorsan, 5-15 percen belül felerősödött majd elmúlt ez a jelenség.
Szükségesnek tartja Ön, hogy felkeressek egy neurólógust ezzel a problémával, vagy ez teljesen átlagos dolog? Főleg stresszesebb időszakokban valamint amikor nagyobb hőingadozás van szokott előfordulni, akkor is ritkán, viszont nagyon megijedtem.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Horváth János!

Neurológiai és szemészeti vizsgálatot mindenféleképpen javasolnék.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!
Férjemnek 2020 október 1-én volt egy jobb oldali kisagy-hídszögleti meningeoma eltávolítása. Előtte semmilyen panasza, nem volt, viszont a műtét után, és azóta is folyamatosan szédül, jobb fülére szinte semmit nem hall, nagyon fáradékony, aluszékony. Járáskor nem látszik rajta a szédülés, de ha becsukja a szemét, jobbra dől. Ideggyógyász 2-3 havonta vizsgálja, szerinte keringési probléma, a belgyógyász szerint pedig a műtét, illetve az újabban felfedezett daganat miatt szédül. Az eltávolított daganat jóindulatú volt. A 2020-as október 1-ei műtét óta félévente viszem koponya MRI-re. A legutóbbit (2022. 01.07.) idézném: " A jobb kisagy-hídszögletben posztoperatív állapot látható. A kisagyi hemisphaerium mentén jobb oldalon kb 10 mm szélességű, sarló alakú, liquor jelmentű folyadékgyülem figyelhető meg. Az eltávolított tumor helyén, a kisagy-hídszögletben residualis tumor nem azonosítható, azonban a meatus acusticus internusban egy 8 mm-es, a kontrasztanyagot halmozó elváltozás figyelhető meg változatlanul. "( azt hiszem, ez talán fontos, a többi olyan, hogy nincs eltérés, nem látható kóros stb.) A" Vélemény: jobb kisagy-hídszögleti meningeoma eltávolítás utáni állapot, a meatus acusticus internusban apró, residualis térfoglaló folyamat látszik, mely nem mutat változást a 2021.06. 16-i MR vizsgálathoz képest. Korábbi vascularis laesiók nyoma mindkét oldali nagyagy-féltekében. "
Az érdekes, hogy műtét előtt nem volt semmi tünete, teljesen véletlenül lett felfedezve a tumor.
A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy az újabb tumor miatt szédül-e a férjem, vagy ha nem, mi okozhatja? Fül-orr-gégész megvizsgálta, hallásvizsgálatra elküldte, (kb 10%-os a jobb fülén a hallása) ideggyógyász vizsgálja, küldi belgyógyászhoz, kardiológushoz, (egyik eseben sincs eredmény) a héten megy tüdőgondozóba. Mindezek azért, hogy kiderüljön, miért szédül még mindig.
Nagyon el van keseredve, mert egy hiperaktív emberről van szó, aki folyamatosan csinált valamit, de most ha pár órát mozog, le kell feküdnie,mert elfárad.
Köszönöm, ha válaszol!
Üdvözlettel : Borbás Zoltánné Anita
Tisztelt Borbás Anita!
Az MR részletes értelmezéséhez, valamit anamnézisfelvételhez és fizikális vizsgálathoz szakorvosi vizitet javaslok. Központunkban Dr. Mező Anita foglalkozik szédüléses panaszokkal, Önt ajánlanám a férje esetében.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
Asszisztens
KEDVES DOKTORNO 72 EVES VAGYOK MARCIUSBAN VOLT EGY AUTO BALESETEM SERULES NELKUL CSAK ANYAGI KAROK EN MINDENT NAGYON SZIVRE VESZEK HA VALAMI TORTENIK EGY HETE ESZREVETEM MIKOR FELKELEK AZ AGYBOL SZEDULOK DE EZ EGY PAR PERCIG TART A VERNYOMASOM RENDBE VAN ES MEGIS VANAK ILYEN SZEDULESI TUNETEK SZERETNEM TUDNI HOGY MITOL VANAK EZEK A TUNETEK KOSZONOM ELORE IS A VALASZT
Kedves Gazsore István!
Központunkban Dr. Mező Anita neurológus foglalkozik különböző eredetű szédüléses panaszokkal, őt ajánlom a panaszai kivizsgálására.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
Asszisztens
Jó napot tiszteletem olyan kérdésem lene h 1 honapja nyomás érzet van a fejembe ami kisugárzik orrkörül fogagba emelet hátgerincem fáj nyakan izomgörcs van a válamba és zug a fülem tavaj ugyenez ek tüneteimel elküldtek agyi mr vizsgalatra ami negativ lett kérdésem az h nyaki gerinc gerinc okozhasa ezt mert agydaganatól félek köszönöm a véleményét előre
Tisztelt Julius Lazok!
Tünetei kivizsgálásához szakorvosi vizsgálat szükséges, neurológus szakorvos tudja Önt elküldeni további vizsgálatokra, illetve vele tudja megbeszélni ezek eredményét. Panaszaival Dr. Mező Anita neurológust ajánlom központunkból.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
Asszisztens
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő párom egy éve kisagyi adenocarcinomaval mütotek utána 10 sugarat kapot mostani CT je nehezen tud àgybol felkelni fent lenni lépcsőn járni néha néha felejt szeretném véleményét kérni neurológiai te endő van e jelenleg vagy van e lehetőség hogy segítsenek rajta IV. kamra lumene mérs. tágabban követhető. Az oldalkamrák szimmetrikusak, nem tágabbak. B.o-on suboccipitalis
craniectomia utáni állapot. B.o-on cerebellrisan egy kb. 25 mm-es hypodensitás észlelhető. A IV. kamra lumene
mellett is hypodensitás látható, 17x8 mm. nagyságban. Ka. beadását követően recidivára utaló jelek nincsnek. Mko. a
törzsudcokban meszesedés ábrázolódik. A subcorticalis fehérállományban hypodensitás figyelhető meg, de met-re
susp. eltérés a nagyagyi féltekékbensem igazolható.
A koponya csontozatában destruktio nem észlelhető.
Nagyon szépen köszönöm válaszát
Kedves Gaszler Zsuzsanna!
A CT lelet elemzéséhez vizitet javaslok neurológus szakorvossal, ahol a teljes kórképpel, fizikális vizsgálattal és a tünetek megbeszélésével kaphat teljes képet az állapotáról.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
Asszisztens
Tisztelt Dr.Úr Nö!Egy hete kezdődött egy reggel hogy nagyon fel ment a vérnyomásom, szédültem, hányingerem volt, remegtem a fejem fát.Háziorvosom beküldött a sürgőségire ott elláttak, és hazaküldtek.A vérnyomásom rendeződött, de viszont a többi tünetem nem változott.Azt tapasztaltam,hogy fürdés közben a fejembe tű szurásokat érzek.Lefekszem,felkelek,elfordítom a fejem, vagy a szemem forgatom szédülök.A férjem többször rám szólt,hogy egy dolgot többször elmondok kis idő elteltével.47 éves vagyok.Mi lehet a baj? Köszönöm szépen válaszát.
Tisztelt Bossányi Zsoltné!

Számtalan oka lehet az ön által leírt tüneteknek, lehet agyi keringészavar, a szédülés hátterében állhat fülészeti ok vagy a nyaki gerinc degeneratív elváltozásai, de kardiológiai, belgyógyászati ok is. Természetesen jó lenne tudni, milyen alapbeteségei vannak, milyen gyógyszereket szed. Az Ön által elküldött panaszok alapján annyit tudok mondani, hogy komplex kivizsgálást igényel, azonban hangsúlyozom, hogy korábbi betegségeit illetve a sürgősségin elvégzett vizsgálat eredményeit nem ismerem.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna PhD
neurológus, szomnológus főorvos
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológia
Tisztelt doktor/doktornő! 12.e óta zsibbadós szédüléses fejfájást érzek,ami az alvást is megnehezíti,2x vitt be azóta a mentő,de vérképem tökéletes,így elbocsájtottak. Önök szerint a fejfájás mögött milyen okok állhatnak? Terhelésre zsibbadást érzek. Előre is köszönöm válaszát/válaszukat!
Tisztelt Reguli Helmut Günter!

A tüneteit okának tisztázására több mindenre lenne szükség, először egy részletes anamnézisre, amiben pontosítjuk a fejfájás és szédülés jellegét, majd képalkotó vizsgálatokra, MR, MRA, CDS keringés zavar, érmalformatio kizárására, Fül-Orr-Gégészeti vizsgálatra a vestibularis rendszer betegségeinek kizárására, Kardiológiai vizsgálat az esetleges, akár időszakos ritmuszavar kizárására. Érdemes a rendszeres vérnyomás mérés, valamint vérnyomás és fejfájás napló vezetése.
Üdvözlettel
Dr. Mező Anita
Dr. Mező Anita
Dr. Mező Anita neurológus
Tisztelt Doktornő/Úr!
Feleségemnek pár hónapja igen súlyos tünetei vannak. Álmatlansággal kezdődött. Hétről hétre egyre rosszabbul van. Egész testében remeg(belülről), testszerte izomrángás, tűszúrás -szerű érzés, hirtelen vagy hangos zajra pánik, úgy érzi satuba van fogva az agya és lángol. Lefogyott nagyon és egyre kevésbé önmaga. Memóriazavar is fennáll. Megőrjíti az állandó lüktetés és remegés az agyában. Nem tudom milyen irányba induljunk el. Lehet neurológiai oka? Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel Palczer Viktor
Tisztelt Palczer Viktor!
Felesége panaszai, tünetei hátterében a központi idegrendszer szervi betegsége is állhat, így neurológiai vizsgálata indokolt.

Üdv: dr. Prinz Géza
Dr. Prinz Géza
Dr. Prinz Géza neurológus

Hírek

Neuropszichológus - a diagnózisban és a terápiában is fontos a részvétele

Neuropszichológus - a diagnózisban és a terápiában is fontos a részvétele

A neurológiáról sokan hallottak már, a pszichológia jelentését sem szükséges elmagyarázni. De vajon mit csinál egy neuropszichológus? Rieger Alíz , a Neurológiai Központ neuropszichológusa arról beszélt, kinek és miben tud segíteni.
Biztos, hogy a hőségtől fáj a feje?

Biztos, hogy a hőségtől fáj a feje?

A nyári forró napokon sokan szenvedhetnek fejfájástól, azonban érdemes feltenni a kérdést, hogy valóban csupán a kánikula okozza-e a panaszt? Dr. Jakab Gábor PhD , a Neurológiai Központ neurológusa a fejfájást okozó egyéb okokról és komolyabb betegségekről beszélt.
Miért fontos a Covid utáni neurológiai panaszok kivizsgálása?

Miért fontos a Covid utáni neurológiai panaszok kivizsgálása?

A poszt- és long-Covid panaszok rendkívül sok embert érintenek, akik enyhébb-súlyosabb lefolyással átestek a koronavírus fertőzésen. Ezen panaszok annyira szerteágazóak lehetnek, hogy kezelésük sokszor számos szakterület együttműködését igényli. A neurológiai jellegű tünetekről dr. Prinz ...

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!