Infúziós kezelések

Infúziós kezelések

Szerző: Neurológiai Központ | Létrehozva: 2022.08.23 15:35 | Módosítva: 2022.08.30 09:58

Az agyi és általános keringést javító infúziós kúrák jótékony hatása régóta bizonyított. A keringési zavarok okozta tünetek jelentősen csökkenhetnek a kezelés során. Az infúziós terápia javítja a véráramlást, fokozza a vérkeringést, a kezelés hatására a keringési zavarok tipikus tünetei csökkenhetnek, visszafejlődhetnek. Az alkalmazható nyomelemek, vitaminok és esszenciális alkotók növelik a szervezet energia és oxigén szintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzésekkel szemben.

Az infúziós kezelés során intravénásan a véráramba kerülő vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint gyógyszeres készítményeket a sejtjeink azonnal hasznosítani tudják.

Mi az infúziós kezelés előnye?

Az infúziós kezelés előnye, hogy a hatóanyagok közvetlenül a vérkeringésbe jutnak, megkerülve a gyomor- és bélrendszert, így sokkal hamarabb érvényesül a hatása.

Az infúziós kezelés látványos eredményt szokott hozni olyan krónikus tünetek esetén is, mint:

 • rendszeres szédülés
 • forgó szédülés
 • bizonytalanság
 • visszatérő fülzúgás
 • romló halláscsökkenés

A szédülés, fülzúgás, az agyi erek elmeszesedése okozta zavartság, fejfájás, memória és beszéd problémák közül kevés esetben lehet gyógyszereléssel orvosolni a problémát.

Mit kell magunkkal hozni az infúziós kezelésre?

A kezelésre az orvos által kiírt infúziós oldatot és a szükséges szerelékeket kell hozni, melyeket gyógyszertárban lehet kiváltani.

FONTOS!

A kiváltott gyógyszereket az infúziós kúra megkezdéséig hűtőszekrényben kell tartani. Ezzel kapcsolatban mindenképpen el kell olvasni az egyes készítmények használati utasítását, valamint az orvossal és a gyógyszerésszel is javasolt egyeztetni.

Hogyan kell felkészülni az infúziós kezelésre?

Az infúziós kezelések előtt nem szükséges különösebb előkészület. A rendszeresen szedett gyógyszerek is bevehetők, de erről javasolt egyeztetni a kezelést elrendelő orvossal vagy háziorvossal. A kezelés előtt étkezni és inni is lehet. A kezelés időtartama 45-90 perc között eltérő lehet az alkalmazott terápiától függően. Egy kezeléshez általában 5-10 alkalommal szükséges az infúzió beadása. Ennek gyakoriságát minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

Az infúziós kezelést követően nem ajánlott gépjárművet vezetni, vagy balesetveszélyes munkát végezni! Amennyiben teheti, töltse pihenéssel a nap hátralévő részét.

A legmegfelelőbb és leghatékonyabb infúziós kombináció összeállítása előtt orvosi vizsgálat elvégzése kötelező!

Hol érhető el az infúziós kezelés?

Az alábbi Prima Medica Egészségközpontokban érhető el infúziós kezelés:

Infúziós kezelés - Neurológiai Központ

 • Neurológiai Központ
 • Fül-orr-gége Központ
 • Fájdalom Központ
 • Cukorbeteg Központ
 • Endokrin Központ
 • TrombózisKözpont
 • ImmunKözpont

Szakorvos által javasolt infúziós kezelés menete:

 • a szakorvosi vizitdíj fizetésével együtt ki kell fizetni a kezelés teljes árát
 • asszisztenseink időpontot foglalnak a kezelésekre és tájékoztatják Önt a kezelés menetéről
 • a szakorvostól kapott receptet ki kell váltani gyógyszertárban az infúziós kezelés előtt
 • érkezéskor a kezelés megkezdése előtt egy fényképes igazolvány bemutatása után ki kell tölteni egy beleegyező nyilatkozatot

Téma szakértői

Dr. Vida Zsuzsanna

Dr. Vida Zsuzsanna

neurológus, szomnológus
Angi Nimród

Angi Nimród

gyógy- és sportmasszőr, fizikoterapeuta, SMT sportmanuálterapeuta, neuro-ortopédiai manuális terápia,
Professzor Dr. Gács Gyula

Professzor Dr. Gács Gyula

Neurológus

Hírek

Szédülés, fülzúgás, hallásromlás - Meniére betegség is lehet

Szédülés, fülzúgás, hallásromlás - Meniére betegség is lehet

A forgó jellegű szédülés, a hallásromlás, a fülzúgás olyan kínzó tünetek, amelyek nagyon megnehezíthetik bárki napjait. Dr. Gács Gyula tanár úr, a Neurológiai Központ neurológusa a gyakran a panaszok mögött álló Meniére betegség kezelési lehetőségeiről ...
Lüktet, hasogat, féloldali? Nem mindegy, milyen fejfájástól szenved!

Lüktet, hasogat, féloldali? Nem mindegy, milyen fejfájástól szenved!

Majd szétmegy a fejem, lüktet, nyilall, hasogat! Ki ne tapasztalta volna már meg ezt a nagyon kellemetlen tünetet, amely gyakran önálló betegség, máskor jelzés, hogy valami nincs rendben a szervezetben. Dr. Gács Gyula , a Neurológiai Központ neurológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy a fejfájások besorolása és ...
Hogyan segíthet a neuropszichológus stroke után és demencia esetén?

Hogyan segíthet a neuropszichológus stroke után és demencia esetén?

Stroke után a páciens hirtelen szembesül a képességei hanyatlásával, elvesztésével, míg a progresszív lefolyású demencia esetén, a kép fokozatosan bontakozik ki. Mindkét helyzetnek megvan a maga nehézsége, megpróbáltatást jelent a betegnek és a családjának egyaránt, ...

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!