Infúziós kezelések

Infúziós kezelések

Szerző: Neurológiai Központ | Létrehozva: 2022.08.23 15:35 | Módosítva: 2022.08.30 09:58

Az agyi és általános keringést javító infúziós kúrák jótékony hatása régóta bizonyított. A keringési zavarok okozta tünetek jelentősen csökkenhetnek a kezelés során. Az infúziós terápia javítja a véráramlást, fokozza a vérkeringést, a kezelés hatására a keringési zavarok tipikus tünetei csökkenhetnek, visszafejlődhetnek. Az alkalmazható nyomelemek, vitaminok és esszenciális alkotók növelik a szervezet energia és oxigén szintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzésekkel szemben.

Az infúziós kezelés során intravénásan a véráramba kerülő vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint gyógyszeres készítményeket a sejtjeink azonnal hasznosítani tudják.

Mi az infúziós kezelés előnye?

Az infúziós kezelés előnye, hogy a hatóanyagok közvetlenül a vérkeringésbe jutnak, megkerülve a gyomor- és bélrendszert, így sokkal hamarabb érvényesül a hatása.

Az infúziós kezelés látványos eredményt szokott hozni olyan krónikus tünetek esetén is, mint:

 • rendszeres szédülés
 • forgó szédülés
 • bizonytalanság
 • visszatérő fülzúgás
 • romló halláscsökkenés

A szédülés, fülzúgás, az agyi erek elmeszesedése okozta zavartság, fejfájás, memória és beszéd problémák közül kevés esetben lehet gyógyszereléssel orvosolni a problémát.

Mit kell magunkkal hozni az infúziós kezelésre?

A kezelésre az orvos által kiírt infúziós oldatot és a szükséges szerelékeket kell hozni, melyeket gyógyszertárban lehet kiváltani.

FONTOS!

A kiváltott gyógyszereket az infúziós kúra megkezdéséig hűtőszekrényben kell tartani. Ezzel kapcsolatban mindenképpen el kell olvasni az egyes készítmények használati utasítását, valamint az orvossal és a gyógyszerésszel is javasolt egyeztetni.

Hogyan kell felkészülni az infúziós kezelésre?

Az infúziós kezelések előtt nem szükséges különösebb előkészület. A rendszeresen szedett gyógyszerek is bevehetők, de erről javasolt egyeztetni a kezelést elrendelő orvossal vagy háziorvossal. A kezelés előtt étkezni és inni is lehet. A kezelés időtartama 45-90 perc között eltérő lehet az alkalmazott terápiától függően. Egy kezeléshez általában 5-10 alkalommal szükséges az infúzió beadása. Ennek gyakoriságát minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

Az infúziós kezelést követően nem ajánlott gépjárművet vezetni, vagy balesetveszélyes munkát végezni! Amennyiben teheti, töltse pihenéssel a nap hátralévő részét.

A legmegfelelőbb és leghatékonyabb infúziós kombináció összeállítása előtt orvosi vizsgálat elvégzése kötelező!

Hol érhető el az infúziós kezelés?

Az alábbi Prima Medica Egészségközpontokban érhető el infúziós kezelés:

Infúziós kezelés - Neurológiai Központ

 • Neurológiai Központ
 • Fül-orr-gége Központ
 • Fájdalom Központ
 • Cukorbeteg Központ
 • Endokrin Központ
 • TrombózisKözpont
 • ImmunKözpont

Szakorvos által javasolt infúziós kezelés menete:

 • a szakorvosi vizitdíj fizetésével együtt ki kell fizetni a kezelés teljes árát
 • asszisztenseink időpontot foglalnak a kezelésekre és tájékoztatják Önt a kezelés menetéről
 • a szakorvostól kapott receptet ki kell váltani gyógyszertárban az infúziós kezelés előtt
 • érkezéskor a kezelés megkezdése előtt egy fényképes igazolvány bemutatása után ki kell tölteni egy beleegyező nyilatkozatot

Téma szakértői

Dr. Prinz Géza

Dr. Prinz Géza

neurológus, pszichiáter, infektológus
EEG vizsgálat

EEG vizsgálat

Dr. Molnár Márk

Dr. Molnár Márk

neurológus, pszichofiziológus, tudományos kutató

Hírek

Parkinson- kór - tünet lehet az automatikus mozgások elvesztése

Parkinson- kór - tünet lehet az automatikus mozgások elvesztése

Sokan a remegést gondolják a Parkinson-kór első tünetének, holott az automatikus mozgások megváltozására sokszor előbb fel lehet figyelni. Mi okozza ezt a betegséget, mikor kell orvoshoz fordulni és hogyan lehet a lehető legtovább fenntartani a jó életminőséget? Dr. Gács Gyula tanár úr, a Neurológiai ...
Szklerózis multiplex – Applegate és Blair is ezzel küzd

Szklerózis multiplex – Applegate és Blair is ezzel küzd

Az elmúlt időszakban Christina Applegate és Selma Blair is nyilvánosságra hozta, hogy szklerózis multiplex-szel él. Milyen tünetek utalhatnak erre a betegségre? Valóban minden beteg előbb-utóbb kerekesszékre szorul? Hogyan állítható fel a diagnózis és milyen kezelési lehetőségek léteznek? A SM-mel ...
Szédülés, fülzúgás, hallásromlás - Meniére betegség is lehet

Szédülés, fülzúgás, hallásromlás - Meniére betegség is lehet

A forgó jellegű szédülés, a hallásromlás, a fülzúgás olyan kínzó tünetek, amelyek nagyon megnehezíthetik bárki napjait. Dr. Gács Gyula tanár úr, a Neurológiai Központ neurológusa a gyakran a panaszok mögött álló Meniére betegség kezelési lehetőségeiről ...

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok