Infúziós kezelések

Infúziós kezelések

Szerző: Neurológiai Központ | Létrehozva: 2022.08.23 15:35 | Módosítva: 2022.08.30 09:58

Az agyi és általános keringést javító infúziós kúrák jótékony hatása régóta bizonyított. A keringési zavarok okozta tünetek jelentősen csökkenhetnek a kezelés során. Az infúziós terápia javítja a véráramlást, fokozza a vérkeringést, a kezelés hatására a keringési zavarok tipikus tünetei csökkenhetnek, visszafejlődhetnek. Az alkalmazható nyomelemek, vitaminok és esszenciális alkotók növelik a szervezet energia és oxigén szintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzésekkel szemben.

Az infúziós kezelés során intravénásan a véráramba kerülő vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint gyógyszeres készítményeket a sejtjeink azonnal hasznosítani tudják.

Mi az infúziós kezelés előnye?

Az infúziós kezelés előnye, hogy a hatóanyagok közvetlenül a vérkeringésbe jutnak, megkerülve a gyomor- és bélrendszert, így sokkal hamarabb érvényesül a hatása.

Az infúziós kezelés látványos eredményt szokott hozni olyan krónikus tünetek esetén is, mint:

 • rendszeres szédülés
 • forgó szédülés
 • bizonytalanság
 • visszatérő fülzúgás
 • romló halláscsökkenés

A szédülés, fülzúgás, az agyi erek elmeszesedése okozta zavartság, fejfájás, memória és beszéd problémák közül kevés esetben lehet gyógyszereléssel orvosolni a problémát.

Mit kell magunkkal hozni az infúziós kezelésre?

A kezelésre az orvos által kiírt infúziós oldatot és a szükséges szerelékeket kell hozni, melyeket gyógyszertárban lehet kiváltani.

FONTOS!

A kiváltott gyógyszereket az infúziós kúra megkezdéséig hűtőszekrényben kell tartani. Ezzel kapcsolatban mindenképpen el kell olvasni az egyes készítmények használati utasítását, valamint az orvossal és a gyógyszerésszel is javasolt egyeztetni.

Hogyan kell felkészülni az infúziós kezelésre?

Az infúziós kezelések előtt nem szükséges különösebb előkészület. A rendszeresen szedett gyógyszerek is bevehetők, de erről javasolt egyeztetni a kezelést elrendelő orvossal vagy háziorvossal. A kezelés előtt étkezni és inni is lehet. A kezelés időtartama 45-90 perc között eltérő lehet az alkalmazott terápiától függően. Egy kezeléshez általában 5-10 alkalommal szükséges az infúzió beadása. Ennek gyakoriságát minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

Az infúziós kezelést követően nem ajánlott gépjárművet vezetni, vagy balesetveszélyes munkát végezni! Amennyiben teheti, töltse pihenéssel a nap hátralévő részét.

A legmegfelelőbb és leghatékonyabb infúziós kombináció összeállítása előtt orvosi vizsgálat elvégzése kötelező!

Hol érhető el az infúziós kezelés?

Az alábbi Prima Medica Egészségközpontokban érhető el infúziós kezelés:

Infúziós kezelés - Neurológiai Központ

 • Neurológiai Központ
 • Fül-orr-gége Központ
 • Fájdalom Központ
 • Cukorbeteg Központ
 • Endokrin Központ
 • TrombózisKözpont
 • ImmunKözpont

Szakorvos által javasolt infúziós kezelés menete:

 • a szakorvosi vizitdíj fizetésével együtt ki kell fizetni a kezelés teljes árát
 • asszisztenseink időpontot foglalnak a kezelésekre és tájékoztatják Önt a kezelés menetéről
 • a szakorvostól kapott receptet ki kell váltani gyógyszertárban az infúziós kezelés előtt
 • érkezéskor a kezelés megkezdése előtt egy fényképes igazolvány bemutatása után ki kell tölteni egy beleegyező nyilatkozatot

Téma szakértői

Dr. Prinz Géza

Dr. Prinz Géza

neurológus, pszichiáter, infektológus
EEG vizsgálat

EEG vizsgálat

Dr. Mayer Ibolya

Dr. Mayer Ibolya

neurológus

Hírek

Infúziós terápiákkal gyorsabb lehet a gyógyulás

Infúziós terápiákkal gyorsabb lehet a gyógyulás

A gyógyításban, a fájdalomcsillapításban és a tünetek csökkentésében ma már szerencsére számos hatékony módszer elérhető, amelyek egyike az infúziós terápia. Dr. Galambos Krisztina , a Neurológiai Központ oxiológusa a módszer előnyeit vette számba és a ...
Epilepszia gyanúja esetén fontos az EEG vizsgálat

Epilepszia gyanúja esetén fontos az EEG vizsgálat

Ismeretlen eredetű rosszullétek, rohamok, megmagyarázhatatlan ájulások hátterében a kivizsgálás során felmerülhet az epilepszia gyanúja. A pontos diagnózis felállításában nyújthat lényeges segítséget a fájdalmatlan, sugárterheléssel nem járó EEG vizsgálat, ...
Neuropszichológus - a diagnózisban és a terápiában is fontos a részvétele

Neuropszichológus - a diagnózisban és a terápiában is fontos a részvétele

A neurológiáról sokan hallottak már, a pszichológia jelentését sem szükséges elmagyarázni. De vajon mit csinál egy neuropszichológus? Rieger Alíz , a Neurológiai Központ neuropszichológusa arról beszélt, kinek és miben tud segíteni.

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!