• Vincze Judit

 • Szakterületek:
  • Neuropszichológus
 • Specialitások:

  Neuropszichológiai tesztek és feladatok

  • Demencia szűrőtesztek
  • Absztrakció vizsgálata
  • Alapvető vizuális észlelés
  • Munkamemória
  • Emlékezet vizsgálata
  • Praxis vizsgálata
  • Exekutív funkciók
  • Nyelvi funkciók vizsgálata
  • Ellátás 16 éves kortól

  Mentális állapotfelmérés és neuropszichológiai terápia  

  • Organikus agyi betegségek neuropszichológiai vizsgálata,  mentális állapot felmérése és problémák kezelése (figyelem, emlékezet, gondolkodás, érzelemszabályozás stb.)
  • Kognitív képességek rehabilitációja, kompenzációs technikák kialakítása

  Gyermekeknek:

  • Tanulási problémák okainak felderítése, terápiája
  • Specifikus tanulási zavarok vizsgálata
  • Kognitív funkciók fejlettségének felmérése 

  Rendelés típusa:

  • Személyes, rendelői vizit

Szakmai életutam és szakképzésem során, tapasztalatot szereztem  pszichés, kognitív zavarok (figyelem, emlékezet, beszéd, írás- olvasás, beszédfunkciók stb.) diagnosztikájában és terápiájában, érzelmi, viselkedési, alkalmazkodási (családi, párkapcsolati, iskolai, munkahelyi) problémák kezelésében,  mind felnőttek, mind gyermekek esetében, akár eltérő fejlődésmenet, akár központi idegrendszeri sérülés vagy organikus agyi betegség áll a probléma hátterében. A kognitív folyamatok habilitációján, rehabilitációján túl, a sérült, zavarral küzdő személy megsegítését, a számára lehetséges legnagyobb önállóság és lehető legjobb életminőség elérését, esetleg új célok kialakítását is alapvető feladatomnak tekintem.

 

Szakmai Tapasztalat

2021 - Semmelweis Egyetem Pető András Kar, óraadóként  a „Neuropszichológia” és a  „Felnőtt és az időskor pszichológiája”  c. tárgyakat oktatom
2009 -  A Fővárosi pedagógiai Szakszolgálat XVI. Kerületi Tagintézményének igazgatója vagyok. A szülőkkel folytatott pszichológiai tanácsadási munka mellett, gyermekek szakértői vizsgálatával (részképességek vizsgálata, tanulási zavarok, ADHD szűrés stb.) foglalkozok.
2007 - (kisebb megszakításokkal) Magánpraxis keretében párkapcsolati, családi, munkahelyi problémák kezelésével, képességvizsgálattal, képességfejlesztéssel, neurofeedback terápiával foglalkozom.
2000-2009. -  A XV. Kerületi Egyesített Szociális Szolgálatnál folytattam pszichológusi tevékenységet, pszichológiai-, életvezetési-, családi- és krízistanácsadás keretében, a legkülönfélébb problémákkal találkoztam (családi életszakasz váltási krízisek, nevelési problémák, párkapcsolati problémák, alkalmazkodási nehézségek, veszteségek feldolgozása, betegségekhez való alkalmazkodás.)
1999-2000. - Fővárosi Önkormányzat Kisgyermekeket és Fogyatékosokat befogadó Otthonai: elsősorban a gondozottak fejlődésének nyomon követése volt a feladatom.
1991-1992. -  A Janus Pannonius Tudományegyetem Összehasonlító Anatómia Tanszékén tanársegédként, az összehasonlító anatómia oktatása mellett, tudományos kutatói tevékenységet végeztem.

Tanulmányok

2018 - A Semmelweis Egyetem- Általános Orvosi kar Neuropszichológiai Szakpszichológus képzés (szakvizsga 2022. november)
2000-2002 - Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pedagógiai Pszichológiai Kar
végzettség: tanácsadó szakpszichológus
1994-1999. - Janus Pannonius Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar
végzettség: pszichológus
1987-1992. - József Attila Tudományegyetem, Természettudományi Kar
végzettség: molekuláris biológus
2018 - Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány- HMT csoportvezetői képzés Dr. Török Szabolcs vezetésével
2018 - The International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy - Externship in Emotionally Focused Therapy, dr. Scott R. Woolley vezetésével

2018.  At Work Kft.-  CogniPlus képzés
2012.
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület –Autogén tréning alapképzésre épülő EEG-biofeedback postgraduális tanfolyam

2010. OS Hungary WISC-IV intelligencia  teszthez kötődő felhasználói tanfolyam

2007. október- Electroencephalographia pszichiátereknek és pszichológusoknak, Semmelweis egyetem

2007-2008. Semmelweis Egyetem –Alváskutatási szeminárium (Bódizs Róbert)

2002. Tranzakcióanalitikus egyesület- TA  tanfolyam

Tagságok:

A Magyar Pszichológiai Társaság tagja vagyok

Nyelvtudás:

 Angol - középfokú általános egynyelvű komplex nyelvvizsga

Kapcsolódó cikkeink

Stroke után a páciens hirtelen szembesül a képességei hanyatlásával, elvesztésével, míg a progresszív lefolyású demencia esetén, a kép fokozatosan bontakozik ki. Mindkét helyzetnek megvan a maga nehézsége, megpróbáltatást jelent a betegnek és a családjának egyaránt, de a jó hír, hogy van lehetőség az elvesztett képességek fejlesztésére, helyettesítésére, illetve a demenciával járó folyamatok lassítására. Ezekről a lehetőségekről beszélt Vincze Judit, a Neurológiai Központ neuropszichológusa.

Cikkek melyeket mindenképpen olvasson el!

Kapcsolódó oldalak

Hírek

Szédülés, fülzúgás, hallásromlás - Meniére betegség is lehet

Szédülés, fülzúgás, hallásromlás - Meniére betegség is lehet

A forgó jellegű szédülés, a hallásromlás, a fülzúgás olyan kínzó tünetek, amelyek nagyon megnehezíthetik bárki napjait. Dr. Gács Gyula tanár úr, a Neurológiai Központ neurológusa a gyakran a panaszok mögött álló Meniére betegség kezelési lehetőségeiről ...
Lüktet, hasogat, féloldali? Nem mindegy, milyen fejfájástól szenved!

Lüktet, hasogat, féloldali? Nem mindegy, milyen fejfájástól szenved!

Majd szétmegy a fejem, lüktet, nyilall, hasogat! Ki ne tapasztalta volna már meg ezt a nagyon kellemetlen tünetet, amely gyakran önálló betegség, máskor jelzés, hogy valami nincs rendben a szervezetben. Dr. Gács Gyula , a Neurológiai Központ neurológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy a fejfájások besorolása és ...
Hogyan segíthet a neuropszichológus stroke után és demencia esetén?

Hogyan segíthet a neuropszichológus stroke után és demencia esetén?

Stroke után a páciens hirtelen szembesül a képességei hanyatlásával, elvesztésével, míg a progresszív lefolyású demencia esetén, a kép fokozatosan bontakozik ki. Mindkét helyzetnek megvan a maga nehézsége, megpróbáltatást jelent a betegnek és a családjának egyaránt, ...

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!